F&P: God finanslov er dårligt nyt for indbrudstyve og hælere

Publiceret 24.04.2023
Regeringen har netop indgået dette års finanslov med et bredt flertal i Folketinget, og der er mange gode tiltag, lyder det fra forsikrings- og pensionsbranchen. F&P hæfter sig særligt ved, at der nu bliver sat midler af til at oprette et register over stjålne genstande.

I dag er det svært at identificere stjålne ting og lokalisere den oprindelige ejer. Et offentligt tilgængeligt register vil give politiet langt bedre arbejdsbetingelser. Samtidig bliver det nemt for fx almindelige forbrugere, auktionshuse og marskandisere at tjekke, om en ting er stjålet eller ej.

 

- Det er en ualmindeligt god nyhed for danskerne – og en rigtig dårlig nyhed for indbrudstyve og hælere. Det nye register vil gøre livet surt for indbrudstyvene, og det bliver svært for dem at sælge deres tyvekoster, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P – brancheforeningen for forsikrings- og pensionsselskaber.

 

- Danmark har en kedelig nordeuropæisk rekord i indbrud, som vi gerne vil sløjfe. Så det har længe været et stort ønske fra de danske forsikringsselskaber, at vi får flere værktøjer til at mindske antallet af indbrud, siger Kent Damsgaard.

 

Han glæder sig samtidig over en bred og god finanslovsaftale.

 

- Det er godt, at der står et bredt flertal bag finansloven, så partierne sammen tager ansvar for ikke at puste til økonomien i en tid med høj inflation. Danmark har brug for brede forlig i denne tid, siger Kent Damsgaard.

 

Finansloven indeholder en styrkelse af de demokratiske virksomheder. Der afsættes midler, der skal sikre, at der er gode rammer for at drive denne type forbrugerejet virksomhed.

 

- Der er registreret ca. 20.000 demokratiske virksomheder i Danmark - heriblandt en lang række pensions- og forsikringsselskaber. Det er godt, at politikerne har fokus på, hvordan vi også sikrer gode rammer for dem, siger Kent Damsgaard.

 

Med finansloven oprettes også et ’Videnscenter for fastholdelse af seniorer på arbejdsmarkedet’. Det er vigtigt, at der gøres mere for at fastholde flere seniorer på arbejdsmarkedet, og det har også været et omdrejningspunkt i Pensionskommissionen, der kom med deres anbefalinger sidste år.

 

- Det skal være nemmere for de mange dygtige mennesker, der ikke er nedslidte og godt kan arbejde, når de bliver seniorer. De er en vigtig ressource, og Danmark har behov for flere hænder. Et videnscenter kan bidrage positivt til at sikre yderligere fastholdelse, siger Kent Damsgaard.

FAKTA
Der bliver solgt hælervarer i Danmark for anslået 2 mia. kr. om året, og langt det meste bliver ikke opdaget af politiet. Så skal registeret have en afskrækkende effekt over for tyvene, skal alle borgere kunne tjekke, om de køber en brugt eller stjålen vare.

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør