Flere danskere modtager hjælp for psykisk lidelse gennem deres sundhedsforsikring

Publiceret 09.09.2022
Det står skidt til med den mentale sundhed: det er konklusionen, hvis man ser på de nye tal for danskernes brug af deres sundhedsforsikringer eller sundhedsordninger, hvor forsikrings- og pensionsselskaberne tager et stort medansvar for at løfte opgaven.

Danmark står over for at skulle vedtage en tiårsplan for psykiatrien. Og det er aktuelt som aldrig før.

 

- Flere og flere danskere har det dårligt mentalt. Derfor er det godt, at man fra politisk side nu ser på den langsigtede indsats for at hjælpe de mange, der oplever problemer. Vores branche hjælper flere og flere danskere med at få den fornødne hjælp med deres psykiske lidelser. Men det er vigtigt, at vi styrker den kerne, som er den offentlige psykiatri, fortæller Karina Ransby, underdirektør i F&P.

 

Forsikrings- og pensionsbranchen har netop udarbejdet en ny statistik, der viser udbredelsen af sundhedsforsikringer, og hvordan danskerne bruger dem.

 

- Vi oplevede en, næsten forventelig, stigning i brugen af forsikringerne på psykologer under corona og nedlukningen. Men udviklingen er forsat også i 2021, fortæller Karina Ransby.

 

- Derfor er det også så glædeligt, at sundhedsministeren har rykket de længe ventede forhandlinger om en tiårsplan for psykiateren frem, siger Karina Ransby.

 

For det haster ifølge Karina Ransby med at få styrket indsatsen til mennesker med psykiske lidelser, så vi kan sikre, at ikke mindst vores unge mennesker, som har det svært og står på tærsklen til voksenlivet, kan få den behandling og den støtte, de har behov for.

Karina Ransby

Vil du vide mere?

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.

Se statistikken her