Forsikringsbranchen: Gratis dækning til ukrainske biler i Danmark

Publiceret 12.03.2022
En samlet forsikringsbranche vil hjælpe ukrainske flygtninge, der kommer til landet i egne køretøjer. Det sker i form af en gratis grænseforsikring i 30 dage.

En del af de flere mio. flygtninge fra Ukraine må forventes at tage flugten i biler, som primært forventes at være ukrainske eller russiske.

 

For at hjælpe ukrainere, der flygter i bil fra deres hjemland og ind i Danmark, giver den danske forsikringsbranche nu en håndsrækning i form af en gratis grænseforsikring.

 

- Tilbuddet gælder for alle ukrainske flygtninge, der ankommer til Danmark, uanset om de kører i et ukrainsk eller et russisk indregistreret køretøj. Den gratis grænseforsikring gælder fra ankomstdagen og 30 dage frem, siger direktør Maria Clausen fra garantifonden DFIM, der udsteder forsikringerne og administrerer ordningen på vegne af branchen.

 

Grænseforsikringen er ligesom en motoransvarsforsikring og dækker det erstatningsansvar, som ejeren eller brugeren kan blive mødt med, hvis der sker et uheld i trafikken med skader på andre mennesker og deres ting.

 

For at få udstedt en gratis grænseforsikring skal flygtningene kontakte DFIM. Læs mere her:  Grænseforsikringer - hvad er det og hvornår er de vigtige? - Se her - DFIM

 

Relaterede links