F&P følger nøje udviklingen oven på amerikansk bankkrak

Publiceret 13.03.2023
Weekendens krak af den amerikanske Silicon Valley Bank har kun meget begrænset direkte betydning for danske pensionsselskaber, som har forholdsvist små investeringer i den krakkede bank. Finanstilsynets adm. direktør, Jesper Berg, har da også manet til ro over krakket i forhold til effekterne på dansk økonomi. F&P følger udviklingen – og har særligt blik på, at USA har fokus på at inddæmme problemerne.

- Med rundt regnet 4.000 mia. kr. i pensionsformue er danskernes opsparinger investeret over hele verden. Det gælder også i USA, som er verdens største økonomi. For at sprede risikoen investeres opsparingerne i mange forskellige lande, noterede og unoterede investeringer samt i forskellige størrelse virksomheder og brancher, fx også banker. Når vi ser på danske pensionsselskabers investeringer i SVB, er de små, siger underdirektør Tom Vile Jensen, F&P.

 

Han peger på, at F&P’s medlemmer i reglen kun har mindre ejerandele af virksomheder, der handles på børsen. Det er dog vigtigt, at den amerikanske stat hurtigt og effektivt bidrager til at inddæmme problemerne.

 

- Den amerikanske stat har besluttet at dække indskyderne i de berørte banker og har erklæret sig parat til at hjælpe med likviditet til andre banker. Hjælpen omfatter ikke aktionærerne og obligationsejerne. Den amerikanske stats tiltag bidrager til at stabilisere situationen, men det er vigtigt, at myndighederne både i USA og herhjemme følger situationen nøje, og så problemerne bliver inddæmmet bedst muligt, siger Tom Vile Jensen.

Tom Vile Jensen

Vil du vide mere?

Tom Vile Jensen

Underdirektør