Nyhed

F&P med i regeringens nye partnerskab for biodiversitet

Et nyt partnerskab for biodiversitet med regeringen og erhvervslivet skal styrke effekten af danske virksomheders frivillige indsatser om at beskytte naturen og økosystemer

Publiceret 30.05.2023
F&P er med i partnerskabet og skal bidrage med at finde løsninger:

Regeringen har netop nedsat et nyt partnerskab, der skal understøtte de virksomheder, der gerne vil lave indsatser for at beskytte naturen og biodiversitet både i Danmark og i resten af verden.

- Vi er glade for, at regeringen har tænkt os ind i dette partnerskab om at bevare og fremme af biodiversiteten. Forsikrings- og pensionsselskaberne er aktive spillere på den bæredygtige dagsorden, og derfor er det også oplagt, at vi sidder med og er med til at udvikle anbefalinger, der kan understøtte det nødvendige arbejde med at beskytte og fremme biodiversitet både i Danmark og resten af verden, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

Udfordringerne på området er enorme, og både erhvervsliv og myndigheder kæmper med at finde de rigtige fælles løsninger. Biodiversitet bliver ifølge World Economic Forum efter alt at dømme blandt de største risikoområder på niveau med klimaforandringerne og ekstremvejr.

Formålet med det nystiftede partnerskab er derfor at udarbejde anbefalinger, der kan styrke effekten af initiativer, som skal beskytte den globale natur og verdens økosystemer. Anbefalingerne skal målrettes virksomheder, myndigheder og forsknings- og vidensinstitutionerne i Danmark.

quote

Vi er en helt central aktør med investeringer inden for alt fra vind- og solenergi til ejendomme, infrastruktur og skovdrift, hvor biodiversitet også spiller en afgørende rolle

- Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P

- Vores investeringer rækker langt ud i verden. Vi skal populært sagt forsøge at gøre en positiv forskel i både Avedøre og Amazonas. Gennem branchens investeringer er der mulighed for at bidrage positivt til den globale natur og biodiversitet, fortsætter Kent Damsgaard.

På området udestår der et stort arbejde med at få en udbredt enighed om definitioner, og hvad der skal måles på. Hvor der på temperaturstigningen er enighed om, at vi kan hjælpe ved at sænke CO2-udledningen og måle denne, så er der ikke samme fikspunkt på biodiversiteten.

- Vi vil gerne tage også kvalitetsdata i relation til biodiversitetsrisici, afhængighed og impact med i partnerskabet. Vi kan stå meget stærkere, når vi får bedre styr på de elementer, og derfor bliver det også godt at få gang i samarbejdet med regeringen og de øvrige medlemmer af parternskabet, slutter Kent Damsgaard.

Eksternt link ikon
Eksternt link

Se nyhed fra Miljøministeriet

Gå til side arrow-right

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør