F&P om prognose: Håndteringen af inflationen bliver altafgørende for dansk økonomi

Publiceret 15.03.2023
Nationalbanken har netop offentliggjort sin prognose for dansk økonomi de kommende år. Prognosen er ”rettidigt pessimistisk” med udsigt til både en meget begrænset vækst og stigende ledighed, men dansk økonomi står godt rustet. Den helt afgørende opgave bliver at håndtere inflationen, vurderer F&P.

- Nationalbankens udsigt for dansk økonomi slår helt entydigt fast, at den altafgørende opgave de kommende år bliver at få styr på inflationen. Vi går en vanskelig balancegang i møde de kommende år, hvor det handler om at få priserne under kontrol, siger adm. direktør Kent Damsgaard.

 

Han læser Nationalbankens prognose som ”rettidigt pessimistisk”.

 

- Der er ingen tvivl om, at der virkelig bliver brug for en sikker hånd på rattet, når det gælder den økonomiske politik. Men prognosen fra Nationalbanken viser også, at Danmark grundlæggende har gode forudsætninger for en at klare en svær opgave, siger Kent Damsgaard.

 

Ifølge Kent Damgaard står forsikrings- og pensionsbranchen over for en tilsvarende vanskelig og vigtig opgave med at investere og sikre danskernes opsparinger bedst muligt i de kommende år.

 

- De danske forsikrings- og pensionsselskaber står på en stærk historik, når det gælder om at sikre afkast og værne om danskernes økonomi – også i svære tider. Det bliver også fokus og opgaven de kommende år, og heldigvis står vi stærkt, selv om de finansielle markeder givetvis også vil være præget af turbulens og usikkerhed de kommende år, siger Kent Damsgaard.

 

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør