Globale aktier bærer fremgang i investeringer

Efter en periode med økonomisk uro har fremgangen i pensionsopsparernes investeringer fået bedre fat, viser den seneste investeringsstatistik.

Relateret til: Investeringer
Publiceret 19.09.2023
Efter en periode med økonomisk uro har fremgangen i pensionsopsparernes investeringer fået bedre fat, viser den seneste investeringsstatistik. Særligt de globale aktier trækker afkast hjem til de danske opsparere.

Årets andet kvartal bød på optimisme på de finansielle markeder, og det er kommet pensionskunderne til gode i form af bedre afkast. Det viser den seneste investeringsstatistik fra F&P.

- De nye tal for afkastet på danskernes pensioner viser, at årets første seks måneder er gået bedre end frygtet. I foråret var der flere bankkrak i både USA og Schweiz, men det har heldigvis ikke spredt sig. Pensionsbranchen følger risikobilledet meget tæt, og vi kan glæde os over pæne, positive afkast på aktier, siger Tom Vile Jensen, underdirektør i F&P.

De nye tal viser, at det primært er de globale aktier, der har sikret de danske pensionsopsparere afkast. Dog er tabene fra 2022 endnu ikke indhentet.

- Den recession, som alle frygter, har indtil videre heldigvis ikke materialiseret sig. Særligt i USA og Danmark buldrer beskæftigelsen derudaf. Men den globale usikkerhed er fortsat høj, og der kan hurtigt komme modvind på de finansielle markeder. Inflationen spøger stadig, hvilket senest også førte til yderligere rentestigninger fra ECB, forklarer Tom Vile Jensen.

Danskernes samlede pensionsformue er omkring 4.000 mia.kr.

Graf ikon
Statistik

Investeringsstatistik - afkast fordelt på aktivklasser

Download download

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Tom Vile Jensen

Vil du vide mere?

Tom Vile Jensen

Underdirektør