Sidste år voksede antallet af danskere med en lønsikring med 25.000 personer, så der i dag er knap 400.000 med en forsikring, som kan supplere dagpengene ved ledighed.
- Danskerne er for alvor ved at tage lønsikringerne til sig. Det er nu hver 7. lønmodtager, der har en lønsikring. Stigningen kan blandt skyldes usikkerheden på arbejdsmarkedet sidste år, som følge af coronapandemien, som fik flere danskere til at efterspørge mere tryghed, siger underdirektør Karina Ransby.
- Vi synes, det er en positiv udvikling, at branchen også på dette område kan supplere den offentlige kernevelfærd og på den måde skabe et øget samspil mellem den offentlige og den private sektor, siger hun.
De fleste lønsikringer er kollektive og tegnes gennem fagforeningerne. I nogle tilfælde er de obligatoriske for fagforeningens medlemmer, og i andre tilfælde er det et frivilligt supplement. Lønsikringen sørger typisk for, at man sammen med dagpengene kan få op mod 90 pct. af den hidtidige løn.
- Lønsikringerne er en naturlig forlængelse af den succesfulde, danske tradition, som vi kender fra arbejdsmarkedspensionerne. Både lønsikringerne og vores pensioner er typisk kollektive og solidariske ordninger med ydelser, som bygger oven på den offentlige kernevelfærd, og som kommer rigtig mange lønmodtagere til gavn, siger Karina Ransby.
Figur 1. Næsten 400.000 danskere har en arbejdsløshedsforsikring
Ny rekord: Næsten 400.000 danskere har en lønsikring
Publiceret 21.07.2021
Næsten 400.000 danskere har en lønsikring – svarende til hver 7. lønmodtager - som kan supplere dagpengene i tilfælde af ledighed. Udviklingen er et godt eksempel på, at forsikrings- og pensionsbranchen kan supplere den offentlige kernevelfærd.
Link