Partnere kan nu tjekke hinandens pensioner

Publiceret 27.10.2018
I dag kan man tjekke sin egen indbetaling til pensionen på PensionsInfo.dk, og se om man sparer nok op. Men fremover er det også muligt at få et overblik over pensionsopsparingen for ens partner eller kommende kæreste

Danmark har et af verdens bedste pensionssystemer, og internationalt bliver vi rost for PensionsInfo.dk, som er et online værktøj, der gør det muligt for enhver dansker med NemID at tjekke sine pensionsopsparinger. Hidtil har det kun været muligt at få overblik over sin egen pensionsopsparing, men som noget nyt kan man nu anmode ens parter – eller potentielt kommende kæreste – om et fælles pensionstjek.

 

Den ene person giver fuldmagt til den anden via en ny fuldmagtsløsning på PensionsInfo.dk, og herefter kan partnerne nemt få et samlet overblik over deres fælles samlede pensionsudbetalinger. På denne måde kan man få et mere overskueligt billede af ens hustands samlede økonomi i den 3. alder.

 

- Vi er stolte af at have udvidet PensionsInfo med denne nye funktion, som vi lancerer i forbindelse med Pensionsdagen. Den nye funktion gør det langt nemmere for samlevere at få et samlet overblik over deres pensioner. Vi har arbejdet på at udvikle denne funktion længe og glæder os til at se, hvordan danskerne tager imod den, fortæller underdirektør Karina Ransby.

 

’Pensions-Tinder’

Den nye funktion er ikke kun for ægtepar eller sammenlevende. I princippet kan man tjekke pension med den, man vil. Derfor har den nye funktion allerede fået kælenavnet Pensions-Tinder med reference til den populære dating-app.

 

Pensions-Tinder fungerer på den måde, at den ene anmoder om fuldmagt hos den anden, og derfor kan funktionen fungerer uafhængigt af ægteskabelig status, så længe begge accepterer via NemID. Den nye funktion er netop rullet ud, så du kan fluks tjekke din husstands samlede pensionsopsparing, eller du kan tjekke om din nye kæreste har samme forventning til pensionisttilværelsen på PensionsInfo.dk

 

Om PensionsInfo

PensionsInfo.dk er en forening og et samarbejde mellem alle danske banker, sparekasser, pensionskasser, LD, Moderniseringsstyrelsen (Statens tjenestemænd) og pensions- og forsikringsselskaber. PensionsInfo.dk har mere end 1 million brugere hvert år, og antallet er stigende.

Karina Ransby

Vil du vide mere?

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.

PensionsInfo.dk