Rekordindbetaling til pension i 2022

Publiceret 27.03.2023
Indbetalinger til pension satte rekord i 2022 med imponerende 147 mia.kr. Det er godt nyt, for det spænder et sikkerhedsnet ud under både samfundsøkonomien og den enkelte pensionsopsparer.

Nye tal for indbetalinger til pensionsordninger i 2022 viser, at de samlede indbetalinger til pensioner nåede 147 mia.kr., og det er ny rekord.

 

- Det er en fantastisk nyhed for både den enkelte pensionsopsparer og samfundet som helhed. Udviklingen viser vigtigheden af pensionsordninger knyttet til jobbet, som sikrer, at der bliver sparet op til en tryg alderdom. Når 9 ud af 10 danskere i arbejde sparer op til pension, får de også vigtige forsikringer, der dækker fx kritisk sygdom og tab af erhvervsevne. Pensionsordningerne spænder kort sagt et sikkerhedsnet ud under økonomien gennem hele livet, siger Jan V. Hansen, vicedirektør F&P.

 

Den høje pensionsopsparing er også vigtig for dansk økonomi som helhed, fordi den sikrer en robust og langtidsholdbar samfundsøkonomi.

 

- Den høje pensionsopsparing har også spændt et sikkerhedsnet ud under samfundsøkonomien i globalt usikre tider. Det betyder, at Danmark ikke står med de samme økonomiske udfordringer som andre lande, der ikke har samme pensionsopsparing, siger Jan V. Hansen.

 

Væksten i indbetalingerne til pension i 2022 hænger sammen med stigningen i beskæftigelsen på 60.000 personer i løbet af 2022. Det har fået indbetalinger til pension knyttet til jobbet til at vokse. Indbetalinger til privattegnede pensionsordninger faldt.

Jan V. Hansen

Vil du vide mere?

Jan V. Hansen

Direktør for Pension