Rekordmange danskerne flyttede deres forsikring i 2022

Publiceret 09.03.2023
Mere end 450.000 danskere skiftede forsikringsselskab sidste år. De flyttede tilsammen 1,4 mio. forsikringspolicer. Det viser en ny statistik fra F&P.

 - De nye tal afkræfter den myte, at danskerne ikke interesserer sig for deres forsikringer, og de viser tydeligt, at danskerne langtfra vælger forsikringsselskab for resten af livet. Danskerne skifter løbende i deres forsikringer, fordi de gerne vil have en god dækning og service til en fornuftig pris. Så der er gang i forsikringsmarkedet, siger underdirektør i F&P, Pia Holm Steffensen.

 

Danskerne prioriterer generelt økonomisk tryghed højt, og derfor har vi et ønske om at være forsikret. Når danskerne flytter hjemmefra, bliver vi typisk nye forsikringskunder. Bolig- og bilkøb betyder også, at vi kontakter forsikringsselskaberne og vi forlader først forsikringsmarkedet den dag, vi ikke længere kører bil eller dør eller udvandrer. Det skaber sammen med konkurrencen en stor dynamik i forsikringsselskabernes kundeporteføljer hvert år.

 

 - For forsikringsselskaberne betyder udviklingen i befolkningen, at de hvert år – på grund af hvad man kan kalde naturlig afgang – mister omkring 100.000 kunder. Samtidig er der et tilsvarende antal, som er efterspørger en forsikring for første gang, fordi de flytter hjemmefra eller indvandrer til landet, siger Pia Holm Steffensen.

 

Den samlede mobilitet på forsikringsmarkedet er omkring 650.000 kunder hver år.

 

 - Den naturlige dynamik på forsikringsmarkedet, hvor der både kommer mange nye kunder til og mange forsvinder, skaber et underlæggende konkurrencepres mellem forsikringsselskaberne. Det kommer kunderne til gode, fordi selskaberne hele tiden er på tæerne i forhold til at fastholde og tiltrække nye kunder, siger Pia Holm Steffensen.

Pia Holm Steffensen

Vil du vide mere?

Pia Holm Steffensen

Underdirektør

Statistikken