Sådan sparer danskerne, når økonomien er under pres

Publiceret 09.01.2023
Vi skærer nødigt på streaming, tv og forsikringer. Især strøm, opvarmning og indkøb af dagligvarer må holde for, når økonomien skal hænge bedre sammen.

I øjeblikket er mange på udkig efter udgifter, der kan skæres væk eller reduceres for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

 

Ny undersøgelse dokumenter, at strømforbrug og opvarmning af boligen er der, vi først og fremmest sætter ind, når krisen strammer til. Forsikringer er det, de fleste nødigt skærer på.

 

- Det er tydeligt, forsikringer har stor værdi for danskerne, også når økonomien er presset og pengepungen ved at være tom, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P – brancheorganisation for forsikrings- og pensionsselskaber.

 

Undersøgelsen slår fast, at kun 7 pct. af os har reduceret i forsikringerne de sidste 6 måneder.

 

Det er langt færre, end der fx vælger at spare på strøm (77 pct.), opvarmning af boligen (61 pct.) og indkøb af tøj og sko (43 pct.)

 

Halvdelen af os - 48 pct. - har nedsat forbruget af fødevarer og dagligvarer for at få økonomien til at hænge bedre sammen.

 

Bekymring i forsikringsbranchen

Den økonomiske krise har ellers vakt bekymring hos F&P.

 

- De helt grundlæggende forsikringer – fx indboforsikringer- og ulykkesforsikringer – skal man virkelig tænke sig godt om, før man vælger at spare dem helt væk, siger Kent Damsgaard.

 

- Konsekvensen er jo, at man kan komme til at stå uden hjælp, hvis man bliver ramt af indbrud, vandskader, brand, et stort erstatningsansvar eller en alvorlig ulykke.

 

I stedet for at skære helt væk, så kan det være en god ide at bruge Forsikringsguiden.dk.

 

Her kan man tjekke, om der er en god sammenhæng mellem forsikringsbehov, pris og dækning, eller om man med fordel kan foretage ændringer, der kan bidrage til mere luft i budgettet.

 

 

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør

Relaterede links