Nyhed

Seniorpension har overhalet efterlønnen indenom

Seniorpensionen er populær blandt danskerne, og næsten 30.000 danskere er nu på ordningen, som dermed har overhalet efterlønnen. Udviklingen understreger behovet for, at eventuelle reformer af pensionssystemet ser på tværs af både offentlige ordninger og private arbejdsmarkedspensioner, mener F&P.

Publiceret 23.08.2024

Både efterlønnen og Arne-pensionen  (tidlig pension) har de seneste år været højt på dagsordenen i den offentlige debat. I al stilfærdighed er det dog seniorpensionen, som på kun fire år er blevet den mest populære ordning for tidlig tilbagetrækning blandt danskere. Flere end 29.000 danskere er nu på seniorpension, mens ca. 26.000 er på efterløn. Det fremgår af nye tal fra Jobindsats.

quote

Det er mildest talt en markant udvikling i tilgangen til seniorpensionen

- Kent Damsgaard, F&P

 

 - Der har været gang i pensionsdebatten på det seneste – og med rigtig god grund, for den økonomiske tryghed i alderdommen er så vigtig for danskerne. Netop derfor er det også vigtigt, at politikerne tænker langsigtet og på tværs af de mange ordninger, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

Han peger på, at der samlet set nu er 68.000 danskere på tidlig tilbagetrækning, når man ser på seniorpension, efterløn og Arne-pensionen.

 - Det er mildest talt en markant udvikling i tilgangen til seniorpensionen, og det endda samtidig med, at vi ser rekordmange ældre i job – også efter folkepensionen. Det tyder på, at der er et stort potentiale for at gøre overgangen fra arbejdsliv til pension mere fleksibel for seniorerne, så flere kan fortsætte i job, hvis de kan og vil, siger Kent Damsgaard.

Han opfordrer politikerne til at undgå nye knopskydninger på pensions-systemet og sikre forudsigelighed om eventuelle ændringer.

 - Der er mange spændende politiske forslag i øjeblikket til både nye pensionsordninger og markant reformer af vores pensionssystem. Det er kun godt. Men jeg vil på det kraftigste opfordre til at se på pensions-systemet som helhed – f.eks. i regi af en arbejdslivskommission - så vi ikke ender med endnu flere ordninger og regler, som danskerne skal navigere i, siger Kent Damsgaard.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right