Stærk politisk opbakning til investeringer i skov

Publiceret 29.03.2022
Det er en glædelig nyhed, at erhvervsminister Simon Kollerup har meldt ud, at han støtter, at danske pensions- og forsikringsselskaber skal have mulighed for at eje og drive skov gennem datterselskaber. Samtidig har et bredt flertal af Folketingets partier sendt et klart politisk signal om, at det bør være muligt. Nu afventer F&P, at de danske myndigheder sikrer, det er muligt inden for rammerne af EU-reglerne.

 - Der er en stor interesse hos flere danske forsikrings- og pensionsselskaber for at foretage langsigtede investeringer i skov – både for at sikre et godt afkast med lav risiko til kunderne og samtidig bidrage til den grønne omstilling. Vi er glade for, at ministeren og Folketingets partier så klart tilkendegiver, at de ønsker at gøre det muligt, siger vicedirektør Jan V. Hansen, F&P.

Han håber på – og opfordrer til – åbenhed om den danske dialog med EU-myndighederne for at sikre det bedste mulige grundlag for, at politikerne som ønsket kan indføre muligheden i Danmark.

 - Vi har stor forståelse for, at regeringen vil sikre sig, at selskabernes muligheder for at investere i og drive skov er i overensstemmelse med EU-reglerne. Og vi håber selvfølgelig på, at der er størst mulig åbenhed om de danske myndigheders dialog med EU-Kommissionen, og at vi får en hurtig og positiv melding. Signalet fra vores folkevalgte er jo helt klart, at det bør være muligt, siger Jan. V. Hansen.

Han hæfter sig ved, at det i Sverige er muligt for forsikrings- og pensionsselskaber at eje og drive skov i datterselskaber.

Jan V. Hansen

Vil du vide mere?

Jan V. Hansen

Vicedirektør