Stort frasalg af russiske investeringer

Publiceret 23.03.2022
Danske forsikrings- og pensionsselskaber investerer ca. 1/3 af formuen i Danmark og resten i udlandet for at sikre det bedste mulige afkast til kunderne. Selskabernes eksponering i forhold til Rusland og Belarus var dog selv før krigen i Ukraine meget begrænset, og nye tal for beholdningerne viser, at de er faldet støt siden årsskiftet i takt med, at selskaberne har frasolgt store del af deres russiske beholdninger. Fra årsskiftet til 1. marts faldt de samlede beholdninger i Rusland og Belarus fra 9,2 mia. kroner til 2,0 mia. kroner – ud af en samlet pensionsformue på 4.000 mia. kr.

 - Vi kan se tydeligt i tallene, at de danske forsikrings- og pensionsselskaber har haft et stort frasalg af deres russiske investeringer i det omfang, det faktisk har været muligt at sælge dem, siger adm. direktør Kent Damsgaard, F&P.

 

Han peger på, at den samlede branche har støttet entydigt op om sanktionerne og tager skarpt afstand fra det russiske regime.

 - Frasalget af de russiske investeringer er jo både med til at undgå at støtte til det russiske regime – samtidig med, at selskaberne varetager opsparernes interesser ved at reducere beholdninger, som ellers risikerer at miste værdi, siger Kent Damsgaard.

 

 - I sidste ende er det altid det enkelte pensionsselskab, som konkret kan vurdere, hvordan man bedst og rigtigst håndterer investeringerne på vegne af medlemmerne. Men frasalgene viser tydeligt, at branchen har vist omhu, selvom tab i sådanne en situation aldrig kan undgås, siger F&P-direktøren.

Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør