Danske forsikringer scorer højeste tilfredshed i Norden

Publiceret 26.01.2022
EPSI-undersøgelse viser, at danskerne er langt mere tilfredse med deres forsikringsselskaber end både finner, svenskere og nordmænd. I Danmark er vi gode til at komme kunderne i møde, og det tyder på en sund konkurrence, mener F&P.

I den seneste nordiske EPSI-måling scorer danske forsikringsselskaber meget højt på kundetilfredsheden.

 

Med en score eller rating på 76,4 i kundetilfredshed ligger de danske selskaber således meget langt foran både Sverige (73), Norge (71,4) og Finland (72,9).

 

- Jeg glæder mig over, at vi i Danmark har de allermest tilfredse forsikringskunder i hele Norden. Først og fremmest viser det noget om, at forsikringsselskaberne i Danmark er gode til at komme kundernes behov i møde med forsikringer, kommunikation og håndtering af deres skader, siger underdirektør Pia Holm Steffensen fra F&P – brancheorganisation for forsikring og pension.

 

- Tilfredse kunder er en konkurrenceparameter og tyder på, at konkurrencen er meget velfungerende på det danske forsikringsmarked. Det er da også fx supernemt at skifte forsikringsselskab, hvis man ønsker det. Og det er også ligetil at sammenligne selskabernes dækninger og priser på forsikringsguiden.dk, som branchen står bag sammen med Forbrugerrådet TÆNK. Dermed kan man få præcist den forsikring, der bedst matcher ens behov og til den rigtige pris.

 

Tilfredsheden kan også ses af, at danskerne sjældent klager over deres forsikringsselskab til Ankenævnet for Forsikring. I 2020 var der 1.585 klager – og det skal ses i forhold til, at forsikringskunderne hvert år anmelder ca. 1,5 mio. skader til deres forsikringsselskaber.

 

Branchens investering i fælles digitale løsninger, som gør det ultranemt for kunderne at flytte og sammenligne forsikringer, betyder også, at forsikringskunderne i Danmark er meget mobile. Ifølge de seneste tal var der i 2020 lidt over 1.3 mio. policer, som skiftede fra et forsikringsselskab til et andet.

 

Danskerne mest tilfredse forsikringskunder i Norden

 

 

 

Kilde: EPSI 2022

Pia Holm Steffensen

Vil du vide mere?

Pia Holm Steffensen

Underdirektør