Nyhed

Finans Danmark og Forsikring & Pension bliver arbejdsgiverforeninger

Finans Danmarks bestyrelse har ønsket at integrere sektorens rolle som arbejdsgiver i Finans Danmark. På den baggrund er Forsikring & Pension (F&P) og Finans Danmark blevet enige om, at de arbejdsgiverrelaterede aktiviteter i Finanssektorens Arbejdsgiverforening vil blive overdraget til henholdsvis Finans Danmark og F&P.

Publiceret 05.10.2023

Fremover vil begge de store brancheforeninger i den finansielle sektor - Finans Danmark og F&P - være både interesseorganisation – og arbejdsgiverforeninger. Det er resultatet af et ønske fra Finans Danmarks bestyrelse. 

”Finanssektorens Arbejdsgiverforening har udført et flot arbejde på sektorens vegne gennem de seneste år. Men det har været et stærkt ønske fra Finans Danmarks bestyrelse at samle kræfterne ét sted for at sikre en styrket indsats fremadrettet, både når det kommer til den politiske interessevaretagelse og varetagelsen af sektorens arbejdsgiverinteresser. Det vil styrke sektorens stemme og synliggøre sektorens rolle i samfundet på et bredere fundament end i dag”, lyder det fra Finans Danmarks formand og CEO i Danske Bank, Carsten Egeriis. 

Ønsket fra Finans Danmarks bestyrelse vil medføre, at aktiviteter som i dag varetages af Finanssektorens Arbejdsgiverforening overdrages til Finans Danmark, når det gælder bank, realkredit, datacentraler mv., og til F&P, når det gælder forsikrings- og pensionsområdet. F&P har taget imod ønsket fra Finans Danmarks bestyrelse, og arbejder nu på at finde den bedst mulige løsning for branchens fælles arbejdsgiveropgaver. Adm. direktør Kent Damsgaard understreger samtidig, at F&P og forsikrings- og pensionsselskaberne har sat stor pris på den indsats og det arbejde, som Finanssektorens Arbejdsgiverforening har løftet.

”Vores kerneformål er at skabe værdi for forsikrings- og pensionsselskaberne gennem vores politiske arbejde, vores brancheløsninger og driften af branchens garantifonde. Nu får vi så muligheden for at bistå medlemmerne på et fjerde område, som har så stor betydning for vores selskaber – nemlig at understøtte dem i deres rolle som arbejdsgivere for deres mange dygtige medarbejdere. Jeg har i den grad respekt for, hvor vigtig en opgave det er, og vi glæder os til også på dette punkt at kunne bistå vores medlemmer”, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P. 

Finanssektorens Arbejdsgiverforening vil nu indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor foreningens bestyrelse indstiller, at aktiviteterne drives videre via Finans Danmark og F&P. 

”For at imødekomme ønsket fra Finans Danmarks bestyrelse, er vi i gang med at få de formelle rammer på plads i forhold til medlemmer og medarbejdere i Finanssektorens Arbejdsgiverforening. Målet er, at de nuværende aktiviteter i Finanssektorens Arbejdsgiverforening fremadrettet drives videre i Finans Danmark og Forsikring & Pension. I den sammenhæng har vi et stærkt fokus på at sikre en god og ordentlig proces for alle. Som formand for bestyrelsen i FA er jeg godt tilfreds med at kunne levere en stærk og veldrevet arbejdsgiverforening til de to nye organisationer”, siger formand for Finanssektorens Arbejdsgiverforening og HR-direktør i Danske Bank, Karsten Breum. 

Det er ønsket, at den endelige sammenlægning er på plads hurtigst muligt.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Per Geckler Møller

Vil du vide mere?

Kontakt F&P's kommunikationsdirektør

Per Geckler Møller

Direktør