Nyhed

Flere end hver tredje frygter at spare for lidt op til pensionen

Mange danskere vurderer, at de sparer for lidt op til deres alderdom, viser ny undersøgelse. Mange har ikke råd til at lægge flere penge til side, og andre frygter, at folkepensionen vil være for lav.

Publiceret 28.10.2023

Langt de fleste lønmodtagere sparer op til pension gennem deres arbejde. Alligevel er 34 procent af danskerne bekymrede for, at de sparer for lidt op til alderdommen. Det viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for forsikrings- og pensionsbranchen, F&P, og tallet overrasker branchen.

 - I Danmark har ni ud af ti danskere en arbejdsmarkedspension, og dermed er de i det store hele sikret økonomisk i alderdommen. Derfor er det også overraskende, at så mange frygter, at de indbetaler for lidt på deres opsparing. Mange tvivler på, om de har råd til den levestandard, de drømmer om som pensionist, og de frygter ikke at kunne blive boende i deres bolig, fortæller Karina Ransby, underdirektør i F&P.

quote

Pensionsplanlægning er en afgørende del af den økonomiske sikkerhed i alderdommen

- Karina Ransby, F&P

Af dem, der tror, at de betaler for lidt, begrunder mere end halvdelen det med, at de ikke har råd til at indbetale mere. Og til dem har Karina Ransby beroligende ord:

 - Man skal gøre det til en vane regelmæssigt at tjekke sin pensionsopsparing, og de fleste vil opleve, at der ved pensionsalderen står en god og solid pension. Det skyldes, at hovedparten af arbejdsgiverne enten via overenskomster eller firmaaftaler har forpligtet sig til at indbetale til medarbejdernes pensionsordninger. Indbetalingerne bliver jo investeret og yngler i al den tid, man er på arbejdsmarkedet, så halvdelen af pensionen vil bestå af afkast – kun den anden halvdel er indbetalinger, siger Karina Ransby, og fortsætter:

- Pensionsplanlægning er en afgørende del af den økonomiske sikkerhed i alderdommen. Det er aldrig for tidligt eller for sent at tage skridt til at sikre, at man har tilstrækkelige midler til at leve komfortabelt som pensionist.

 

Pensionsdag

En gang om året går alle pensionsselskaber sammen og opfordrer danskerne til at tjekke deres opsparinger. Det er i dag søndag den 29. oktober.

Man bør tjekke sin pensionsordning jævnligt, så man sikrer sig, at den passer til ens behov, og Pensionsdagen er en rigtig god anledning til at gøre det. Ændrer ens behov sig, fx i forbindelse med nyt job, ny ægtefælle eller familieforøgelse, så bør man se sin pensionsordning igennem og tjekke, om man er ordentligt dækket.

Det er 10. gang, at der bliver holdt Pensionsdagen, hvor en samlet branche sætter fokus på pensionen

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right