Nyhed

F&P styrker sin tilstedeværelse i Bruxelles

Hovedparten af den finansielle regulering, der berører forsikrings- og pensionsbranchen, udspringer fra EU, og reguleringen har været stigende gennem mange år. Derfor styrker F&P bemandingen af deres Bruxelles kontor.

Publiceret 20.11.2023

F&P har derfor ansat ny Head of EU Affairs i Bruxelles i form af Malene Bye Rasmussen, der har betydelig erfaring med europæisk interessevaretagelse på forsikrings- og pensionsområdet. Hun starter den 1. januar 2024.

 - Vores branche har oplevet en regulær tsunami af ny regulering fra de europæiske myndigheder, og mængden kommer kun til at vokse fremover. Vi kan over de kommende år se nye kapital- og rapporteringskrav, krav til bæredygtighedsrapportering og mange nye digitaliseringsdagsordener. Derfor er det også helt oplagt, at vi styrker vores tilstedeværelse i hverdagen i Bruxelles, så vi kan dosere vores europæiske indsats med størst effekt, fortæller Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

Det er ikke kun volumen, der stiger. Det samme gør kompleksiteten og niveauet af tekniske detaljer i reguleringen. Det gør, at branchen er nødt til at håndtere mange forskellige afdelinger i EU-Kommissionen.

quote

Vores branche har oplevet en regulær tsunami af ny regulering fra de europæiske myndigheder

- Kent Damsgaard, F&P

 - 2024 byder også på valg til Europa-Parlamentet og en ny EU-Kommission senere på året. Et overordnet mål for os er at skabe bedst mulige rammevilkår for forsikrings- og pensionsbranchen og når de fleste rammevilkår bestemmes på EU-niveau, så er det afgørende at vi er aktivt til stede og kan udvælge og præge de vigtigste sager. Derfor er det godt, at vi får Malene Bye Rasmussen med på F&P’s EU-hold. Hun har en solid erfaring med interessevaretagelse for forsikrings- og pensionsbranchen i Bruxelles og vil kunne bidrage meget positivt til styrkelsen af F&P’s samlede EU-indsats, fortæller Kent Damsgaard.

Om Malene Bye Rasmussen
Malene bor fast i Bruxelles. Hun har tidligere arbejdet 12 år i branchens europæiske interesseorganisation, Insurance Europe, så hun har et indgående kendskab til branchen set fra et europæisk perspektiv og et eminent netværk i Bruxelles. Malene er uddannet advokat fra England, hvor hun tidligere også arbejdede indenfor forsikringsret.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør