Nyhed

Hver tredje har pensionsopsparing i mere end ét selskab

Ni ud af ti danskere på arbejdsmarkedet sparer op til pension, og mange har opsparinger i mere end ét selskab. Det kan være unødvendigt dyrt, advarer pensionsbranchen, der opfordrer alle til at tjekke deres pensioner.

Publiceret 13.11.2023

De fleste danskere har en pensionsopsparing i et pensionsselskab eller en pensionskasse. Men hver tredje har deres opsparing til alderdommen spredt ud på flere.

Det viser en ny undersøgelse, som Forsikring & Pension har fået foretaget, og det får pensionsbranchen til at opfordre til, at man giver sin opsparing et tjek. 

quote

Det er individuelt, om det kan betale sig at samle sine pensioner, men de små hvilende pensionsopsparinger giver sjældent mening

- Karina Ransby, F&P

 - Mange glemmer at tænke på pensionen, når de skifter arbejde. Så begynder man ofte i en ny ordning med en ny opsparing i et nyt selskab, mens den gamle opsparing får lov at stå. Og det kan blive dyrt i administrationsomkostninger, hvis man over et langt arbejdsliv glemmer at få slået sine pensionsordninger sammen, siger Karina Ransby, underdirektør, F&P.

Ud af dem der angiver, at de har deres pensionsopsparing i flere selskaber, angiver lidt mindre end 40 procent, at de vil gerne samle dem, men at de bare ikke har fået ”gjort noget ved det” endnu. Og de bør tjekke, om det kan betale sig at samle ordningerne i én. Det hjælper dit pensionsselskab gerne med, siger Karina Ransby.

Andre 40 procent angiver, at de har tjekket, og at det ikke er en fordel for dem at samle deres pensioner.

- Der kan være mange gode grunde til, at man har mere end en opsparing: fx forsikringer, en udbetalingsalder, man ønsker at beholde, eller måske investeringsprofiler, man synes matcher ens ønsker og behov. Men hvis opsparingerne bare er glemt, er det en god ide at tjekke, om de kan samles ét sted, siger Karina Ransby.

Ifølge F&P’s statistikker findes der i omegnen af 600.000 såkaldte ”klatpensioner” under 20.000 kroner – altså små pensioner, der ikke længere indbetales på.

 - Det er individuelt, om det kan betale sig at samle sine pensioner, men de små hvilende pensionsopsparinger giver sjældent mening, siger Karina Ransby.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Karina Ransby

Vil du vide mere?

Kontakt vores ekspert

Karina Ransby

Underdirektør, cand.polit.