Nyhed

Nyt maritimt partnerskab med pensionsbranchen skal styrke dansk forsvar

Danmark skal i de kommende 20-25 år investere for op mod 40 mia. kr. i nye og moderne fartøjer. Derfor har regeringen i dag sammen med F&P og en række andre organisationer etableret et ny nationalt maritimt partnerskaber.

Publiceret 18.08.2022

En del af partnerskabets opgave er også at se på nye løsnings- og samarbejdsmuligheder. Partnerskabet er lanceret i dag på flådestationen i Korsør.

I kommissoriet for partnerskabet fremgår det, at det er centralt at værne om Danmarks nationale kritiske maritime kompetencer ved at opbygge og fastholde en national skibsbygningskapacitet i Danmark. Pensionsbranchen skal blandt andet bidrage med forslag til nye samarbejdsformer og mulig finansiering, lyder det fra F&P.

- Med den nye og meget usikre sikkerhedspolitiske situation i Europa er der et politisk ønske om at styrke Forsvaret markant. Det gælder ikke mindst det maritime område. Den politiske ambition er, at vi i Danmark skal designe, vedligeholde og bygge egne fartøjer. Det er en meget stor og udfordrende opgave, som kan løses på tværs af det offentlige, erhvervslivet og finansielle institutioner. I pensionsbranchen vil vi gerne bidrage til at finde nye samarbejdsmuligheder og ideer til at løse opgaven. Det gælder også de finansieringsmæssige forhold, siger Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P.

De danske pensionsselskaber i F&P forvalter omkring 4.000 mia. kr. af danskernes pensionsformue.

- Vores branche er forankret i Danmark, vi er underlagt dansk og europæisk regulering og tilsyn, og vi investerer langsigtet på stort set alle danskeres vegne. På den måde er pensionsbranchen en solid og troværdig samarbejdspartner for staten og for erhvervslivet, lyder det fra Kent Damsgaard.

En del af partnerskabets opgave er at se på, hvordan klimateknologi kan være med til give Forsvaret en grønnere profil. Også her kan pensionsbranchen spille ind.

- Pensionsselskaberne har efterhånden opbygget betydelig erfaring med grønne investeringer og grøn transformation, som kan bruges i udviklingen af det maritime forsvar. Det gælder vindmøller, solceller, bæredygtigt byggeri og flere nye teknologier inden for vedvarende energi i både Danmark og resten af verden, siger Kent Damsgaard.

Partnerskabet sammensættes af følgende organisationer

Forsvarsministeriet, Forsvarskommandoen ved Forsvarets Skibsprogram, Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelse, Erhvervsministeriet, Uddannelses- og Forskningsministeriet, Dansk Industri, Danske Maritime, Dansk Metal, Maritime DTU, MARTEC Frederikshavn, IDA samt F&P.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Kent Damsgaard

Vil du vide mere?

Kent Damsgaard

Adm. direktør

Læs mere om partnerskabet