Sundhedsstrukturkommissionen: Sundhedsforsikringer frigør ressourcer i de offentlige

Kommissionen har i sine anbefalinger til fremtidens organisering af vores sundhedsvæsen lavet analyser om brugen af sundhedsforsikringer og deres påvirkning af det offentlige sundhedsvæsen. Forsikringerne frigør ressourcer i sundhedsvæsenet, lyder en af konklusionerne. F&P kalder rapporten en vigtig mytedræber.

Publiceret 11.06.2024

Udfordringerne for vores sundhedsvæsen er kendt stof: Flere ældre, flere kronikere og mangel på arbejdskraft. Derfor har Sundhedsstrukturkommissionens arbejdet med at se strukturen igennem, så danskerne kan blive behandlet rettidigt og med høj kvalitet. Og der er flere roser til sundhedsforsikringernes rolle i det samlede sundhedssystem.

- Kommissionens analyser peger på, at sundhedsforsikringerne- og ordningerne, som omfatter 2,7 millioner danskere, er med til at frigøre ressourcer på de danske sygehuse. Det er en vigtig mytedræber, som bør bane vejen for et bedre og stærkere samspil mellem det offentlige sundhedsvæsen og de private supplementer, siger direktør Thomas Brenøe fra F&P – brancheforeningen for forsikrings- og pensionsbranchen. 

quote

Kommissionens analyser peger på, at sundhedsforsikringerne- og ordningerne, som omfatter 2,7 millioner danskere, er med til at frigøre ressourcer på de danske sygehuse.

- Thomas Brenøe, direktør, F&P

Kommissionen peger bl.a. på, at borgere med en sundhedsforsikring over en bred kam anvender sygehusene 10 procent mindre end andre.

Desuden skriver kommissionen, at der ikke er tegn på, at brugen af sundhedsforsikringer i væsentligt omfang trækker ressourcer ud af det offentlige sundhedsvæsen.

- Kommissionen anbefaler desuden mere dialog og samarbejde mellem det offentlige og forsikringsselskaberne om brugen af sundhedsforsikringerne. Det er noget, som vores branche længe har efterspurgt, fortæller Thomas Brenøe.

Sundhedsstrukturkommissionen har også fokus på, at der er brug for at styrke samarbejdet om udveksling af både viden og data. Det hilser F&P velkomment og ser frem til det videre arbejde og dialogen om bedre fælles brug af data.

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Thomas Brenøe

Vil du vide mere?

Thomas Brenøe

Direktør for Forsikring & Digitalisering, cand.jur.