Politik

Forsikring - åbenhed og gennemsigtighed

F&P arbejder for åbenhed og gennemsigtighed og god konkurrence i forsikringsbranchen. F&P har derfor udviklet flere værktøjer og kampagner, som skal gøre det let for forbrugerne at få adgang til viden om og sammenligne forsikringer.

Relateret til: Åbenhed og gennemsigtighed
Publiceret 20.07.2023

Transparens i forsikringsbranchen

Mange forbrugere har en oplevelse af, at forsikringer er komplekse og svære at overskue, fordi der er forskel på de enkelte forsikringsselskabers priser, dækning og forsikringsvilkår. 

Forsikringsbranchen er interesseret i, at forbrugerne er godt oplyst om deres forsikringsforhold, og at de kender deres muligheder for at undersøge forsikringsmarkedet og derved opnå den dækning, de ønsker, til den bedst mulige pris. Forsikringsbranchen arbejder derfor aktivt for, at forbrugerne kan tage velfunderede og oplyste beslutninger om deres forsikring, fx ved at skabe lettilgængelige sammenligningsmuligheder og ved at skabe en større forsikringsforståelse hos de unge kunder.

Sammenligning af forsikringer med Forsikringsguiden

F&P har i samarbejde med Forbrugerrådet Tænk udviklet Forsikringsguiden.dk, som er en online sammenligningsportal, der har eksisteret i mere end 20 år. Forsikringsguiden dækker lige nu 89 pct. af det danske forsikringsmarked med mere en 18 deltagende selskaber. Alle forsikringsselskaber kan tilslutte sig, og F&P arbejder løbende på at øge antallet af udbydere til gavn for forbrugerne.

På Forsikringsguiden kan forbrugerne nemt og hurtigt sammenligne både pris og dækning på de mest almindelige forsikringer på tværs af et bredt udsnit af forsikringsmarkedet og derved få hjælp til at finde den rigtige forsikring. Forsikringsguiden gør det også muligt at sammenligne andre parametre som fx kundetilfredshed og klagestatistik og få generel vejledning om ens forsikringsbehov.  

Samarbejde mellem F&P og Forbrugerrådet Tænk

Forsikringsguiden - sammenlign forsikringer

Gå til siden arrow-right

Unges forsikringsforståelse

Forsikringsbranchen ønsker et godt marked med stor gennemsigtighed om forsikringsprodukterne. For at kunder kan gøre brug af de mange produkter, som forsikringsselskaberne udbyder, er det dog afgørende, at de har den rette indsigt og forståelse for produkterne (fx hvad og hvornår man er dækket). Særligt unge oplever, at dette kan være vanskeligt. F&P har derfor i 2023 igangsat en kampagne, som skal skabe øget opmærksomhed, interesse og viden hos unge forbrugere om forsikringer. Kampagnen indeholder videoer med forskelligt fokus og længde. 

Derudover har forsikringsbranchen i over 90 år haft Forsikringsoplysningen, som hjælper og besvarer kunder på forsikringsrelaterede spørgsmål. For at styrke de unges adgang til oplysninger om forsikringer, har F&P også dedikeret flere sider på Forsikringsoplysningen.dk specifikt målrettet unge. Dermed kan unge få information om forsikringer, som relaterer sig direkte til deres livssituation og de udfordringer, som de støder på.

Forsikringsoplysningen

Information om forsikring målrettet unge

Gå til siden arrow-right

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Pia Holm Steffensen

Vil du vide mere?

Kontakt vores ekspert i forsikring og forebyggelse

Pia Holm Steffensen

Underdirektør