Politik og holdninger

Forsvar

Et bredt flertal i Folketinget har aftalt at styrke det danske forsvar og sikkerhed. Det vil kræve massive investeringer i styrkelsen af dansk sikkerhed og forsvar. Her kan pensions- og forsikringsbranchen med de rigtige rammer bidrage med investeringer i Danmarks sikkerhed.

Publiceret 28.05.2024

Investering i forsvar og sikkerhed

I kølvandet på Ruslands invasion af Ukraine har Danmark og NATO-landene opjusteret deres planlagte investeringer i nationale forsvarskapaciteter. Den nye sikkerhedssituation betyder, at der blandt vores allierede over de næste mange år skal investeres i materiel og kapaciteter. 

I Danmark skal vi investere ca. 200 mia. kroner i det danske forsvar over de næste 10 år ifølge den seneste forsvarsaftale. Der skal investeres i alt fra våbensystemer til forbedringer af indkvarteringsforholdene for de værnepligtige.

Den nye sikkerhedssituation, og Danmarks behov for at investere i vores fælles sikkerhed, stiller nye krav til investorer.

Den danske pensionsbranche forvalter en formue på vegne af danskerne på ca. 4.000 mia. kr., som er bredt investeret for at sikre det bedst mulige afkast til kunder og medlemmer – samtidig med, at investeringerne kan være med til at løse vigtige samfundsopgaver.

quote

Rigtig mange pensionsselskaber er åbne for både flere investeringer i forsvarsindustri og et tættere samarbejde med dansk forsvar. Vi står som samfund med en kæmpeopgave i at få genopbygget vores forsvar.

- Kent Damsgaard, adm. direktør i F&P

Stor erfaring med byggeri og anlægsprojekter

Branchen har opbygget stor ekspertise i byggeri og anlægsprojekter og kan med sine kompetencer inden for projektstyring bistå den danske stat i den fremtidige styrkelse af vores sikkerhed og forsvar. Det gælder blandt andet i forhold til investeringer i bygninger.

Forsikrings- og pensionsbranchens erfaringer med byggeri betyder også, at branchen står klar til at hjælpe Forsvaret med renovering af de eksisterende nedslidte bygninger samt med at bygge nyt til både mandskab og materiel. Et samarbejde med forsikrings- og pensionsbranchen kan give Forsvaret en høj grad af budget- og leveringssikkerhed. 

Branchen er allerede en del af det maritime partnerskab, som har haft til opgave at undersøge mulighederne for at levere anbefalinger til at udbygge og opretholde en national skibsbygningskapacitet. Læs mere om det maritime partnerskab og dets anbefalinger herunder. 

Maritimt partnerskab

Nyt maritimt partnerskab med pensionsbranchen skal styrke dansk forsvar

Læs mere arrow-right

Hvert pensionsselskab har egen investeringsprofil

De danske pensionskunder er forskellige, og det vil altid være op til det enkelte pensionsselskab at træffe beslutninger om, hvordan selskabet og dets medlemmer eller kunder ønsker at investere i forsvar og sikkerhed.

Mange selskaber i branchen er åbne for mulighederne for at styrke dansk og europæisk forsvarsindustri, herunder at se nærmere på potentialet for fremtidens virksomheder i Danmark.   

Seneste nyt

Nyhed {{article.tag}} {{article.publishedDate}}
{{article.header}} chevron
Se alle nyheder arrow-right
Tom Vile Jensen

Vil du vide mere?

Tom Vile Jensen

Underdirektør